skip to main content

LANDELIJKlandelijke huizen & schuurwoningen


Schuurwoning met houten spant.In het buitengebied van Udenhout op de plek waar nu nog een oude kleine boerderij staat komt deze eigentijdse schuurwoning met grote dakoverstek en vrijstaande houten spant te staan. De woning wordt gerealiseerd met roodbruine bakstenen gevels, antraciete keramische dakpannen, grijze kozijnen en accenten met houten delen.
De voorgevel van deze schuurwoning is relatief gesloten en heeft naast de voordeur alleen enkele ramen in de slaapkamer en badkamer. Aan de achterzijde en aan de linker zijgevel liggen de leefruimtes van de woning die door grote raampartijen een mooi uitzicht op de weilanden er om heen hebben. In de aanbouw aan de achterzijde liggen de eetkamer, de werkkamer en de bijkeuken. De aanbouw wordt met houten delen bekleed en heeft een luifel die tevens van houten kolommen voorzien wordt.
Door de toepassing van de houten kolommen in de aanbouw, de ruime dakoverstek met de houten spantconstructie en de houten zonweringslamellen krijgt de schuurwoning een eigentijdse landelijke uitstraling.