skip to main content

REFERENTIES


Wat anderen schrijven over Villa Delphia


(wij overhandigen u op verzoek graag een uitgebreide referentielijst)
Referenties
“Via de creativiteit van Villa Delphia hebben wij een perfecte balans gevonden tussen stijl en functionaliteit. Bij aanvang hadden wij uitgesproken voorkeuren voor enerzijds de stijl en anderzijds het aantal, grootte en verbinding tussen de verschillende kamers en tuin. Mooiste moment vonden wij de totstandkoming van het ontwerp. Achter de keukentafel ontstond al schetsend het huidige ontwerp. Door snel verschillende kleine schetsjes te tekenen, konden wij direct reageren en kregen we het gevoel, via het potlood van de architect, ons eigen huis ontworpen te hebben. In de volgende fase werkte Villa Delphia de puzzel van onze kamervoorkeuren uit en ontstond een indeling, die uitblinkt in functionaliteit.”
“Villa Delphia heeft voor ons een passiefhuis ontworpen. Wij wisten precies wat we wilden, maar hadden geen idee hoe het eruit moest gaan zien. Ze hebben onze uitgebreide wensenlijst omgezet in een ontwerp wat we niet alleen zelf erg mooi vinden, maar we krijgen zelfs regelmatig complimenten van voorbijgangers.”
“Welstand: Met het plan is op een goede wijze ingespeeld op het beeldkwaliteitplan en dat heeft geresulteerd in een aansprekend gematerialiseerde en gedetailleerde herkenbare/eigentijdse invulling van de locatie.”
“Gemoedelijkheid en goed luisteren naar de klant werden door Villa Delphia gecombineerd met een professionele aanpak en uitwerking, hetgeen heeft geleid tot een bouwwerk met veel wooncomfort en behoud van authenticiteit.”
“De architect had door zijn grote vakkennis veel creatieve en praktische ideeën en oplossingen. Hij ventileerde zijn mening, maar bleef denken vanuit de opdrachtgever. Kortom, een professionele, betrokken en aimabele architect die altijd voor je klaar staat. Wij hebben met veel plezier met hem samengewerkt.”
“De creatieve en vakkundige architect heeft onze wensen vertaald naar een schitterend ontwerp. We waren onder de indruk van de manier waarop hij in staat is om samen te werken aan een ontwerp. Daardoor is het voor honderd procent onze woning geworden.”
“Wij wisten precies wat we wilden, zochten 'slechts' een architect die dit voor ons kon vertalen in een logisch ontwerp. Dankzij de open, vakkundige houding van Villa Delphia, die nooit verzuimde om de juiste kritische vragen te stellen en deze zichtbaar te maken in zijn consequenties, zijn we erin geslaagd om precies datgene te bouwen wat we voor ogen hadden. Wij en hij zijn zeer tevreden met het resultaat. En de samenwerking was zeer plezierig.”
“Als opdrachtgevers zijn wij zeer tevreden met de constructieve samenwerking; waarbij Villa Delphia een prachtige vertaling heeft gemaakt van onze wensen. Met als resultaat een combinatie van zowel karakteristieke als moderne elementen die perfect aansluiten bij het beschermd stadsgezicht in het historisch centrum van de stad. Wij kunnen Villa Delphia van harte aanbevelen.”
“Na een verkennend gesprek ontstaat er een schetsboek en daaruit bleek dat Villa Delphia goed luistert naar wat je wensen zijn, zich verdiept in de eisen van de gemeente en hele goede ideeën heeft over wat je kan doen met de kavel, rekening houdend met de omgeving. Het voorlopig ontwerp ging probleemloos door de welstandcommissie en wij gaven opdracht voor het definitieve ontwerp. Na invulling van onze laatste wensen werd ook dit ingediend en voldeed, zonder technische aanpassingen, volledig aan de EPG-norm en aan het bouwbesluit. Ook in de, voor ons, onbekende wereld van kostencalculatie, constructieve berekening, geotechniek en aannemers heeft Villa Delphia ons van goede adviezen voorzien.”