skip to main content

LANDELIJKlandelijke huizen & schuurwoningen


Schuurwoning te Veghel.In het plan “Veghels Buiten” komt deze strakke schuurwoning te staan. Het geldende beeldkwaliteitsplan stelt hoge eisen aan de te bouwen woningen. Aan een gezamenlijk hofje komen een entreewoning en drie schuurwoningen te liggen. Het moeten optisch echte “schuren” worden rondom een boerenerf.

Aan het hofje presenteert deze woning zich vooral gesloten met een terug-liggende entreepartij en enkele hoge ramen. De kopgevel zijn stalen spantconstructies en lichte gevelinvullingen van glas en hout met een ruim dakoverstek. De linker kopgevel is helemaal voorzien van glas en heeft op de verdieping houten lamellen als zonwering. Op de achtergevel opent zich de woning met grote raamopeningen waardoor veel licht in de leefruimtes valt.
De entree van de woning heeft een grote vide en veel daglicht valt via de dakramen naar binnen. De grote leefruimte met woonkeuken en zithoek ligt aan de linker zijkant en aan de achterkant van de woning. De indeling van de woning is levensloopbestendig met een extra ruimte voorzien op de begane grond die in de toekomst als slaapkamer gebruikt kan worden.
Op de verdieping liggen een ruime ouderslaapkamer met badkamer-en-suite en garderobekast en twee extra slaapkamers met badkamer.