skip to main content

LANDELIJKlandelijke huizen & schuurwoningen


Strakke schuurwoning.Deze opdrachtgevers wensen een strakke schuurwoning te realiseren op een landelijke locatie. Het materiaal- en kleurgebruik van de schuurwoning is afgestemd op de omgeving. Naar de noord-oostzijde (de straatzijde) is de woning meer gesloten, naar de tuinzijde is veel glas toegepast, zodat veel licht in de leefruimtes binnen kan dringen en de binnen- en buitenruimtes in elkaar overvloeien.
Toegepaste materialen zijn onder andere: leien voor gevel en hellend dak, gevelstucwerk en houten delen. Ruime overstekken scheppen een mooie schaduwwerking en geven diepte aan het ontwerp.
De leefruimte loopt van de voorkant tot aan de achterkant van de woning en is door de grote raampartijen vooral op de tuin gericht (zuid- en westzijde). Op de noordzijde liggen de entréehal en de bijkeuken als energetische buffer. De studie- en logeerkamer ligt aan de tuin met directe toegang tot de veranda. Deze ruimte kan in de toekomst flexibel gebruikt worden als slaapkamer en maakt deze woning toekomstbestendig.