skip to main content

MODERNmodern en eigentijdse huizen


Kubistische stalen woningDeze kubistische woning over drie lagen is ontworpen in een stalen bouwsysteem. Ook deze woning heeft door het stalen bouwsysteem een vrije overspanning en geheel vrij indeelbare plattegronden. Door de geringe breedte van de woning is deze woning bij uitstek geschikt voor een binnenstedelijke oplossing, maar is natuurlijk ook op ruimere locaties een optie.

Deze kubistische stalen woning heeft een afmeting van 12,00m x 6,10m tussen de buitenwanden, een vide op de 1e verdieping en een dakterras op de 2e verdieping. Op de begane grond liggen de twee leefruimtes gescheiden van elkaar aan de kopgevels. In het midden liggen de trap de bijkeuken en de technische ruimte. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers met een badkamer. Op de tweede verdieping bevinden zich de grote slaapkamer met een tweede badkamer en een garderoberuimte.

Staal-skeletbouw-systeem
Bij een staal-skelet-bouw-woning is de constructie van staal met gevels en daken van sandwichpanelen. Voor de gevel- en dakafwerking kan gekozen worden uit vele materialen, waardoor men een persoonlijke stijl voor de woning kan kiezen aan de buitenzijde. Tevens is een industriële uitstraling met het principe “ruwbouw is afbouw” kenmerkend. Een staal-skelet-bouw-woning is een slimme, economische en energieneutrale woning met een korte bouwtijd.

Deit type woning heeft als bouwconcept een vrije overspanning, waardoor er een uniek plan op maat uitgewerkt kan worden. Vele indelingen zijn mogelijk, zoals een ruime leefruimte met een vide/loft of een levensloopbestendige indeling met slaapkamer op de begane grond.

Technische Kenmerken
Fundering: beton, zo nodig met paalfundering
Begane grond: geïsoleerde kanaalplaatvloer (prefab beton)
Constructie: stalen spanten of staal-skelet bouwsysteem
Verdiepingsvloer: kanaalplaatvloer (prefab beton)
Gevel en dak: sandwichpanelen
Gevelafwerking: vele keuzemogelijkheden, een metaalplaat in kleur is de meest economische keuze, houten delen of onderhoudsvrije beplating, zelfs gevelstenen zijn mogelijk.
Hellende daken: standaard afgewerkt met metaalplaat, ook dakpannen of leien zijn mogelijk
Platte daken: kunststof dakbedekking met lange levensduur
Kozijnen, ramen en deuren: aluminium met naar keuze dubbel of triple-glas
Binnenwanden: metal stud (gipsplaat afwerking)

Energie
De woning voldoet tenminste aan de eisen van het bouwbesluit en kan naar wens heel veel energiezuiniger uitgevoerd worden.
Goed isolerende sandwichpanelen voor gevel en dak
Luchtdichte aansluitingen
Kozijnen met dubbel of triple-beglazing naar keuze
Zonnepanelen: geïntegreerd in het hellend dak of op het plat dak verborgen achter de dakrand.
Installaties zijn in ieder gewenst niveau te integreren, afhankelijk van budget en ambities.

Kosten
Door de slimme industriële bouwwijze blijven de bouwkosten laag en het kwaliteitsniveau hoog
De korte bouwtijd reduceert de tijdelijke dubbele lasten.
De lichte bouwconstructie bespaart op funderingskosten, omdat een eenvoudige fundering toegepast kan worden.
Op voorhand is een vaste prijs niet te geven, omdat iedere woning maatwerk is en de bouwprijzen op het moment in deze markt nogal veel veranderen.