skip to main content

MODERN



modern en eigentijdse huizen


  • Levensloopbestendige woning
  • Kubistische woning
  • Overdekte veranda
  • Moderne badkamer
  • Houten trap

Kubistische woning te Heerle.



In Heerle (bij Breda) is deze woning met diverse geschakelde volumes gerealiseerd. De woning is gebouwd op een taps toe lopend perceel waardoor de woning smal is aan de voorkant en geleidelijk aan breder wordt aan de achterzijde. Aan de achterzijde van deze woning bevindt zich de hoofdslaapkamer met een badkamer, waardoor de bewoners beneden kunnen slapen. De gevels van de woning zijn gemetseld met bijzondere bakstenen met stootvoegloos metselwerk, waardoor een horizontaal lijnenspel ontstaat in de gevels. Verder is de woning aan de zonzijde voorzien van grote ramen. Dit versterkt de architectuur aan de buitenzijde en geeft binnen veel daglicht en zonnewarmte. Om een deel van deze warmte in de zomer tegen te houden is er verder gekozen voor het aanbouwen van een veranda.

Artikel KavelHuis juni 2020 - Kubistische woning HeerleIn de zomer van 2020 heeft het blad Kavel&Huis een uitgebreid artikel besteed aan deze woning.
Lees hier het artikel. (pdf, 2,57Mb)